THE POWER OF YOU

– yogisk träning för mental styrka och stabilitet i vardagen

 

I den tid vi lever i blir det allt viktigare att träna upp vår egen kraft och stabilitet för att må bra i vardagen. Det handlar inte bara om att träna våra fysiska muskler utan också att stärka oss mentalt och lära oss att använda andningens kraft. Yogans tekniker är unika i och med att de kombinerar fysisk aktivitet, mental träning och återhämtning. Din mentala styrka och stabilitet ökar genom att lära dig använda yogiska tekniker i vardagen. Vetenskapen håller med. Det finns idag omfattande forskning på yoga och meditation. Många studier visar på att Kundaliniyoga och Medicinsk yoga är bra vid stressrelaterade besvär, oro och ångest samt att den stärker den kognitiva förmågan. Kunskap om andningstekniken är ofta en av de främsta anledningarna till stor förbättring hos individen. Förbättrad sömn är även en effekt som framstår i flera studier.  

Träna upp kraften i dig!
Denna kurs är till för dig som vill träna upp din förmåga att stå i din egen kraft och känna stabilitet i vardagen. Verktygen innehåller olika yogiska andnings- och rörelsetekniker. Centralt i kursen är att utgå från just dig, var du är i livet och utifrån det bygga upp din styrka och stabilitet - ”the power of you”. I kursen varvas teori och praktik och du kommer att få praktiska hemuppgifter att utföra mellan tillfällena.

 

Kursens teman:

  • Andningens kraft
  • Stress.
  • Mental styrka.
  • Stabilitet.

 

Kursen vänder sig till:
Kursen vänder sig till alla (nybörjare, vana yogisar och alla nivåer där emellan). Du bygger upp ”the power of you” från dina förutsättningar.
     
När: Startar 8/9 2020. Uppehåll 20/10 och 27/10.
 

Tid: Tisdagar klockan 18:00 – 19:30.
 

Var: Digitalt via Zoom. Under kursen kommer du ha möjlighet att delta ”live” vid fyra tillfällen (8/9, 29/9, 3/11 och 1/12) på Nynäs Rehab Center Sjötelegrafen Nynäshamn. Det går även bra att delta digitalt alla gånger. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, så de fysiska tillfällena kan eventuellt behöva ändras till digitala. 
 

Utrustning: Du behöver yogamatta/liggunderlag, filt, kudde, dator eller telefon för att ansluta till Zoom. 
 

Kostnad: 1650 kronor för 11 tillfällen. 
 

Kursledare: Linda Öhman – Folkhälsovetare, utbildad coach, kundaliniyoga- och meditationslärare, specialist på stresshantering och entreprenör inom hållbara arbetsplatser med psykiskt hållbara människor. 
Anmälan och mer information: linda.ohman@healthshift.se/0709-74 86 22 eller www.healthshift.se.

 

OBS: Jag kommer sakta fasa ut Skandinavisk Hälsopromotion och utgå från Health Shift som nu är namnet på mitt företag.

 

Varmt välkommen!

Skandinavisk Hälsopromotion

- formar framtidens folkhälsa.